Свържете се с нас:
Основни указания относно приема и дозирането на

Е3 АФА

Уважаеми Клиенти,

макар че Е3 АФА е храна, тя има мощно и многостранно въздействие върху организма. Затова е важно всеки човек да намери / или да се консултира/ дозата, съобразена с индивидуалните му особености, за да получи оптимален резултат. Тази доза се влияе от няколко основни фактора, които по-долу съм се постарала да изясня. Освен това, много голямо значение има и начина, по който се започва за първи път с този продукт, особено при някои категории хора. Важно е да знаете и кога трябва да се решат някои други здравословни проблеми, преди да се започне прием на Е3 АФА. Ако знаете как да използвате този продукт, той буквално може да направи вълшебни неща за вас!

Дадените по-долу съвети са ориентировъчни и се базират на дългогодишния ми опит водораслите от езерото Кламат /E3 АФА/.

 1. 1. Как се влияе дозата от килограмите :

  Това е най-важният ориентир при определянето на дозата.

  • обикновено еднократният прием сутрин на гладно на 2 капсули от 500 мг е достатъчен за по-голямата част от хората със средно тегло около 80- 85-90-95 кг, да поддържат организма си
  • при хора с тегло около 50-60 кг, дозата варира от 1 капсула  от 400 или 500 мг, до 2 капсули по 400 мг.   
  • съответно средната доза за тези с тегло 70-85 кг,  е  от 2 капсули по 400 мг дневно, до 2 капсули от 500 мг, приети наведнъж, сутрин.
  • при хора с по-високо тегло, например над 100-120 кг - 3 капсули дневно от по 400 или 500 мг, отново приети наведнъж, сутрин.

      Тук искам да отбележа, че има хора, които са например 120 кг и се чувстват прекрасно с доза 2 к  по 500 мг, а не 3 капсули. Има и такива случаи, когато човек, който е около 50 кг има нужда от 2 капс. по 400 мг, а не от една капсула, но това са по-скоро изключения.

 2. 2. Препоръчителни дози при деца:
  • при деца между 10 и 14 години 1 капс./ 400 мг или 500 мг/дневно. Тук има значение какви са килограмите на детето. При една и съща възраст, ако едно дете е доста повече килограми от друго, то то ще се нуждае от по-голяма доза. Например, ако едно дете на 10 г. е 40 кг, то неговата доза обикновено е 1 капсула/ 400 мг /. Ако детето е 20 кг- то тогава е достатъчна половин капсула от 400 или 500 мг.
  • при деца мужду 5 и 10 години – 1/2 ( 200-250 mg) до 1 капсула – 400 мг/дневно;
  • от 3 до 5 години – 1/3  до 1/2  капс./дневно;
  • от 1 до 3 години – 1/5 -  1/4 до 1/3 капс./дневно. / 100 – 130-170/ мг
  Следвайте правилото, че се започва от по-ниската доза и ако до няколко дни не видите никаква разлика в детето си, тогава можете да увеличите леко дозата. Детето ви трябва да се чувства добре, без да става хиперактивно. Количествата 1/5, 1/4, 1/5 можете да измервате на око. Малко повече или малко по-малко – не е страшно, защото Е3АФА е храна. При децата, при които се налага капсулата да се разделя на части или деца, които не могат да гълтат капсули, капсулата се отваря и необходимото количество от нея може да се разтвори във фреш, сок или мляко.
 3. 3. При заболяване от инфекциозен характер:

  /например грип или някоя от шарките или каквито и да са бактериални и вирусни инфекции/

  От еднократен прием, може да се премине на двукратен, като вторият прием е не по-късно от 14 h, за да не се наруши съня ви. Друг вариант е да се остане на еднократен прием, но леко да се завиши дозата. Например от 1 капсула да се премине на 2 капсули, зависи от тежестта на инфекцията. Тези съвети важат и за децата, когато се касае за остро инфекциозно заболяване.

 4. 4. Как се влияе дозата от основната обмяна:

  Хора с повишен метаболизъм е възможно да имат нужда от по-ниска доза, в сравнение с тази, посочена по-горе за определени килограми. Обратно – хора със забавена обмяна имат по-високи нужди от E3 АФА. Като казвам по-високи дози, имам предвид една капсула повече.

 5. 5. Как се влияе дозата от възрастта:

  Oбикновено възрастните хора имат по-забавена обмяна и при тях може да е необходима малко по-висока доза от посочените по-горе.  Когато казвам малко-по-голяма, имам предвид  + 1 капсула, не повече.

 6. 6. Как се влияе дозата от физическата натовареност:

  Хора, които са значително физически натоварени, например активни спортисти или хора, чието ежедневие е свързано с тежка физическа работа, обикновено имат нужда от малко по-висока доза АФА от посочената за съответното тегло, но това не е задължително.

 7. 7. Кога да се приема:

  E3 АФА е най-добре да се приема сутрин,  на гладно, след ставане от сън,  в ранните часове на деня, тъй като дава много енергия и тонус на организма. Изключение правят хората, които се нуждаят от енергия  през нощта – нощни смени, нощно шофиране и т. н. Изключение правят и хората с т. нар. сънна апнея, за които е препоръчително да приемат водораслите вечер, на гладно / поне 30 мин. преди вечеря/ и 2-3 часа преди сън. При хората със сънна апнея  E3 АФА спомага да се задвижат процеси, които водят до нормализиране на дишането и т. н. паузи на апнея намаляват или дори напълно изчезват.

 8. 8. Как се започва:

  Най-добре е да се започне с количество,  по-малко от необходимото и постепенно да се достигне препоръчваната за съответните килограми доза. Например, ако за един човек с тегло 90-95 кг, средната доза е 3 капсули по 400 мг, първите 3-4 дни започва с една капсула/сутрин, следващите няколко дни прибавя още една капсула / като двете се вземат заедно/и след още седмица към тях прибавя и третата капсула. Този подход е препоръчителен най-вече при хора над 40 годишна възраст, особено ако имат сериозни здравословни проблеми, наднормено тегло, хранят се ежедневно с месо  или са подложени на голям стрес в ежедневието си, тоест предполага се, че те са доста интоксикирани! Идеята на този подход, на постепенно достигане до оптималната доза, е пречистването на организма от токсини / един от изключително ценните ефекти на водораслите/ да се извършва плавно, почти незабележимо. Много важно през този период е да се приема достатъчно вода през деня, за да може чрез урината и потта токсините да се изхвърлят от тялото и да не се задържат в кръвообращението. Препоръчителната доза на водата е 30 мл/кг. Пример – човек с тегло 70 кг е добре да приема поне 2,1 л вода на ден / 70 х 30 мл= 2100 мл/

   При децата, както и при млади и здрави хора, може да се започне директно с подходящата за тях доза.

 9. 9. Как да се ориентирате дали приема на Е3 АФА е оптимален:

  Обикновено още първите дни от приема на Е3 АФА /или след тези няколко дни, през които преминава детоксикацията на организма/ се усеща разлика в начина, по който се чувствате в положителна посока. Имате много повече енергия, много по-добра концентрация, по-ведро настроение, повече сила и издръжливост, по-добър сън и т. н. Ако до 10-15  дни от началото на приема,  не усетите тази разлика, това най-често е знак, че дозата, която приемате е недостатъчна за вашия организъм. И обратно – ако сте усетили тези ефекти и в същото време през нощта имате здрав сън,  значи сте намерили оптималното за вас количество  Е3 АФА. Някои хора например, казват така : „чувствам се съвсем друг човек” или” чувствам се все едно имам крила” .

 10. 10. Кои са сигналите, които показват, че приеманата от вас доза е по-голяма от необходимата и трябва да бъде намалена:

  Ако заспивате по-трудно в сравнение с времето, когато не сте приемали водорасли, ако се чувствате напрегнати  без конкретна причина или превъзбудени, това може да е знак, че  дозата е по-голяма от необходимата. При жени във фертилна възраст, по-голямата доза от тази, която е необходима, води до съкращаване времето на менструалния цикъл. Ако например този период от 28-30 дни, се съкрати под 25-23 дни и това се повтаря няколко поредни месеца, дозата на Е3 АФА трябва  да се намали. Същата е ситуацията и при тези, при които Е3 АФА води до повече от 2-3 дефекации дневно. В тези случаи перисталтиката на червата е стимулирана повече, отколкото е необходимо, заради по-високата доза. Ако установите, че известен период от време сте приемали по-голяма доза, просто спрете приема за определен период, например докато сънят ви се възстанови напълно и след това продължете с по-ниска доза. Тук искам да изясня, че когато дозата на водораслите е добре подбрана, сънят не само, че не се нарушава, а се подобрява, защото водораслите подпомагат синтеза на хормона на съня.

 11. 11. Употреба при бременни:

   E3 АФА биха оказали изключително благотворно въздействие при бременност, както за развитието на плода, така и за нормалното протичане на бременността и намаляване на риска от негативни последствия върху майката. Това се дължи на факта, че чрез АФА в тялото на бъдещата майка се внасят над 2000 полезни вещества, повечето от които от основно значение за правилното протичане на всички процеси, свързани с бременността. Още един много ценен ефект на E3 АФА е, че се отразява на количеството и качеството на кърмата след раждането. Майките, които ги използват, имат достатъчно кърма, достатъчно дълго,  и богата на полезни хранителни вещества!

   Тук обаче, е много важно да се знаят някои особености. Първо, най-добрият вариант е , ако бременността е планирана и приема на водорасли започне поне месец преди самата бременност. Това е важно, за да може организмът на майката да се изчисти от токсини предварително, а не по време на самата бременност. Ако бременността е настъпила и майката до този момент не е приемала Е3 АФА, то тогава е по-добре да се изчака образуването на плацентата и тогава да се започне с приема на водораслите, тоест в началото на четвъртия месец от бременността. Плацентата играе роля на бариера между майката и бебето и ако бъдещата майка има токсини, то тяхното елиминиране няма да окаже отрицателно въздействие върху плода. Това е превантивна мярка. В тези случаи също първоначално се започва постепенно, за да премине процесът на детокс почти незабележимо. Например най-напред може да се започне с ½ капсула на ден (200-250 mg) за една седмица, след това да се премине на 1 капсула, отново за една седмица и ако жената е например 80-90 кг, третата седмица може да мине на 2 капсули, които да приема разделно - сутрин и на обяд и от четвъртата седмица да започне с 2 капсули приети наведнъж сутрин – дозата подходяща за нейните килограми. Тоест подготвителният период за бременни е 3-4 седмици, когато  се започва по време на бременността.