Свържете се с нас:

Възстановяване след инсулт

Днес ще ви разкажем една от нашите най- вдъхновяващи истории.

През 2011-та момиче на 29 години получава тежък исхемичен инсулт. Запушени са два големи кръвоносни съда – лява предна и средна мозъчни артерии. Унищожена е нервната тъкан на почти цялата лява половина на мозъка. Изследванията показват, че вероятна причина за случилото се е патологичен отвор в  междупредсърдната  преграда на сърцето/ форамен овале/.  Този отвор нормално съществува през ембрионалното развитие на хората, но след раждането, трябва да се  затвори.  При това момиче той остава отворен и става причина за инсулта. Последва парализа на дясната половина на тялото, нарушения в говора и в познавателните способности на мозъка.  Прогнозата на лекуващите я лекари е крайно песимистична, както по отношение на възстановяването й, така и по отношение на живота й. Причина за това са не само тежките поражения на мозъка, а и риска от нов инсулт, заради обездвижването на тялото от парализата.  Седем месеца по-късно, поради липса на ефект от провежданото лечение, майката на момичето започва  да търси алтернативни решения. Така се стига до прием на Е3 АФА.  Два месеца след това, ехокардиографията показва, че отвора в сърцето й се е затворил от само себе си. Избегната е сърдечната операция, а рискът да се развие нов инсулт е сведен до минимум. Е3 АФА спомагат постепенно да се възстановяват движенията в засегнатата половина на тялото, възстановява се и говорът и другите функции на мозъка. За това развитие на състоянието й роля изиграва и нейната забележителна упоритост и постоянство по отношение на рехабилитацията.  Днес тази млада жена работи, омъжена е и е майка на 3- годишен син. И ако я срещнете по улицата никога не бихте заподозрели през какво е преминала.  А ние от Дива Енерджи сме изключително  щастливи,че сме част от тази история и със знанията и опита си помогнахме тя да се развие по най-добрия начин.

Начините за възстановяване след инсулт са два:

  1. Регенерация на загиналите мозъчни клетки чрез  т. н. зрели стволовите клетки, тоест изграждане на нова мозъчна тъкан на мястото на загиналите неврони. Това е най-пълноценният начин за възстановяване след инсулт, но в медицината все още не се прилага. Причината е, че не съществува медикамент, който да активира стволовите клетки.  Чрез  АФА водораслите това може да се постигне много лесно, просто като се включат към храненето  на пострадалия. В медицинските среди обаче не се знае за това уникално тяхно въздействие и затова не се използва от лекарите. Все още знанията са на ниво наука.  Но ако вие сте запознати с действията на водораслите, можете съвсем спокойно да ги използвате. Това ще донесе само ползи, ако се прави както трябва. Няма значение, че то все още не е навлязло в медицинската практика. Нещата, с които трябва да се съобразите, са описани в книгата „ Дами и Господа, представям ви АФА“.

Как Е3 АФА може да спомогне да се регенерира мозъчната тъкан /  и не само нея, а и всяка високоспециализирана тъкан в организма/? Доказано е в лабораторни условия, че приемът на Е3 АФА води до отделянето на стволови клетки от костния мозък към кръвообръщението. Броят на стволови клетки в кръвта нараства с няколко милиона. Чрез кръвния ток тези стволови клетки се придвижват до мястото на инсулта. За да се осъществи този процес способстват субстанции, които се отделят от мъртвите неврони и привличат стволовите клетки в мястото на поражението. Там за няколко седмици стволовите клетки се превръщат в неврони . Виждала съм този процес да се осъществява за 2 седмици! Има обаче едно много важно условие : приемът на АФА – водораслите трябва да започне веднага, тоест още първите дни след инсулта. Колкото по-рано, по-добре! В противен случай, ако в периферната кръв няма голям брой стволови клетки, на мястото на мъртвите неврони се „настаняват“ клетки на съединителната тъкан и се образува т. н. невроглия.  Тя запълва мястото, но не може да изпълнява функциите на мозъчните клетки. Регенерацията е непълноценна.

  1. Възстановяване след инсулт чрез стимулиране на невропластичността на мозъка. Невропластичност означава, че здравата част на мозъка може да компенсира загубата на мозъчни функции от засегнатата част. За тази цел е необходима много сериозна и достатъчно продължителна рехабилитация, а след това и поддръжка.

Е3 АФА стимулира този процес по ненадминат начин! Именно по този път се възстанови младото момиче, за което ви разказахме.  Тъй като при нея водораслите бяха включени 7 месеца след развитието на инсулта,в  мястото на поразената мозъчна тъкан се беше развила съединителна тъкан.  Това е пречка на мястото да попаднат стволови клетки. Затова нейното възстановяване беше постигнато чрез стимулиране на здравата й мозъчна половина.  По този начин могат да се възстановят онези хора преживели инсулт, които са пропуснали момента да включат Е3 АФА още първите дни след  развитието му. Рехабилитацията + Е3 АФА могат да постигнат чудеса, дори и при случаи, обявени за безнадеждни.  Не трябва да се пропуска и факта, че водораслите са най-добрата профилактика срещу инсулт, спомагайки да се регулира кръвното налягане, обмяната на холестерола и триглицеридите, способствайки изграждането на нови кръвоносни  съдове, предоставяйки на нервните клетки ценни хранителни вещества и т. н.

Възползвайте се от невероятните възможности, които Е3 АФА ви дава!

Д-р Диана Стоянова

В опаковка от 60 капсули
по 400 мг.

54.00 лв.

1 капсула = 0.90 лв.
*без включена доставка

В опаковка от 120 капсули
по 400 мг.

96.00 лв.

1 капсула = 0.80 лв.
*без включена доставка

В опаковка от 240 капсули
по 400 мг.

172.80 лв.

1 капсула = 0.72 лв.
*с безплатна доставка

В опаковка от 500 капсули
по 500 мг.

320.00 лв.

1 капсула = 0.64 лв.
*с безплатна доставка