Свържете се с нас:

Е3 АФА в борбата с усложненията при бременност

in Е3 АФА, Статии 14/09/2022

Наскоро по телефона ми се обади една жена. Каза ми, че ни е изключително благодарна, защото Е3 АФА са помогнали тя да си има внуче. Ето за какво става въпрос. Дъщеря й преди 2 години е била бременна, но получила усложнение- кървене, което се дължало на отлепяне на плацентата. Независимо, че е бил приложен целият арсенал от възможности за лечение, проблемът не успял да се реши и жената загубила бебето. Една година по-късно тя отново забременява, но пак се стига до същото усложнение. Тогава нейният гинеколог включва към терапията й и водораслите. Плацентата възстановила целостта си и кървенето спряло. Жената продължила да приема водораслите и след това. Следващите месеци от бременността й преминават нормално и се ражда едно здраво бебе.
Всъщност тази история започва така: преди около година и половина моя приятелка гинеколог решава да приложи Е3 АФА за първи път на бременна жена, която е с отлепена плацента, кърви няколко седмици, три пъти лежи в болница за задържане, но лечението не постига желаната цел. Рискът жената да загуби бебето беше съвсем реален. Обсъдихме случая с моята приятелка и нейн гинеколог и решихме да включим Е3 АФА. Очакванията ни не бяха големи, просто защото проблемът с плацентата беше много напреднал, но Е3 АФА, така да се каже, беше последната ни надежда. Тук може би ще се запитате защо водораслите не са били включени към терапията по-рано. Отговорът е, че колегите избягват да прилагат неща, с които не са правени клинични проучвания и официално не са признати като средство на избор при тези състояния в медицината, с които нямат опит и не са сигурни точно какъв ще бъде крайният резултат. Те носят отговорност в случая за два живота, което е от огромно значение. А за ефектите на АФА все още няма резултати от официални клинични проучвания, макар че такива в момента се правят на много места по света. В случая, моята приятелка разполагаше само с моя опит, но другите възможности за овладяване на проблема бяха изчерпани.
За наша огромна радост, жената с проблемната бременност успя да преодолее това усложнение, кървенето спря, а плацентата възстанови връзката си с матката. Когато настъпи момента се роди здраво бебе. От този случай започнахме прилагаме Е3 АФА на всички бременни жени, които имат отлепяне на плацентата, общо около 10 до сега. При всички тях успяхме да помогнем да се преодолее това усложнение и сме много щастливи, че сме част от това, да се родят десет здрави бебета.
Този резултат се дължи на способността на водораслите да активират стволовите клетки, които от една страна затварят/ възстановяват разкъсаните кръвоносни съдове, а от друга чрез изграждане на нови кръвоносни съдове възстановяват връзката на плацентата с матката. Тук само ще кажа, че още по-добър би бил резултатът, ако приемът на Е3 АФА започне преди самата бременност и продължи през цялото време на бременността. Мога да си позволя да го кажа на базата на огромния си опит вече 25 години с хора с най-различни здравословни проблеми. С всички положителни ефекти, до които водят Е3 АФА, те значително биха намалили риска от усложнения на бременността, а след раждането допринасят за пълноценна като качество и количество кърма.
Продължаваме нататък :)…